top of page
Nyheter

Filmtips #1

Här kommer vårt första filmtips till vår manustävling! Filmen heter “This is John”, en 7 minuters kortfilm som handlar om en kille som försöker spela in det perfekta meddelandet på sin telefonsvarare, i hopp om att han ska få fler röstmeddelanden.


Filmen är gjord av "bröderna Duplass” som numera är två av världens mest välkända filmskapare. Detta är deras första film och det var den här filmen som startade hela deras karriär. Filmen kostade dem bara $3 att göra (!) och den har varken särskilt bra ljud eller bild. Men! Storyn är bra och filmen blev antagen till Sundance Film Festival där den vann i princip alla priser och vips hade brödernas liv förändrats “över en natt”. Vi väljer att lägga ut den här som vårt första tips eftersom den är ett superbra exempel på en enkel film bara utspelar sig på en plats, med endast en skådespelare och en simpel men effektiv story! 

Med detta tips vill vi också uppmärksamma bröderna Duplass som filmskapare. Två personer som skapat sig sin egen filmkarriär utan varken pengar eller dyr utrustning. De använde sig själva och sin fantasi och så bara körde dom!

Så ta en titt och inspireras av bröderna Duplass!
Recent Posts

See All
bottom of page